Welke vormen van lekdetectie zijn er?

Tips

leak detectionLekdetectie kan op diverse manieren geschieden. We zullen in dit artikel een tweetal veel voorkomende manieren van lekdetectie bespreken.

Warmtebeeldcamera

De meest gebruikte manier voor het vinden van lastig te lokaliseren lekkages, is een warmtebeeldcamera. Door goed te kijken naar temperatuurverschillen in ruimten kan worden gesignaleerd welke muren of objecten er kouder zijn dan andere. De kans is groot dat een van de koude objecten wordt afgekoeld door een bovenliggende lekkage; over het algemeen zijn de muren en objecten in een ruimte immers ongeveer even warm. Wanneer vervolgens verder wordt gezocht, kan men met een dergelijke warmtebeeldcamera redelijk snel achterhalen waar de lekkage precies aanwezig is. Toch is dit zeker geen heilige graal en valt lang niet elke lekkage hier mee op te lossen. Soms zijn er andere middelen benodigd om een indicatie te krijgen van waar de lekkage zich precies bevindt.

Kleurstof

Een andere regelmatig voorkomende methode is door met kleurstof te werken. Deze methode wordt vaak gebruikt voor als men het echt niet meer weet en een lekkage echt niet via een andere manier gevonden kan worden. Met deze methode worden alle aan- en afvoeren van water voorzien van een kleurstof. Deze kleurstof krijgt even de tijd om goed op te lossen en vervolgens zijn weg door de woning te vinden. Wanneer het vocht nu ergens lekkend wordt gesignaleerd, kan eenvoudig aan de kleur worden gezien uit welk systeem het vocht is gelekt en welk systeem er dus een lekkage bevat. Vervolgens kan worden getracht dit verder in te dammen en geprobeerd worden de lekkage nog verder te lokaliseren.

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button