Riool ontstoppen

Riool ontstoppen in Leeuwarden

Een verstopping van uw riool of afvoer elders in huis is zeer vervelend, omdat het een nare stank met zich meebrengt. Daarnaast kan het u onmogelijk maken om uw toilet door te spoelen, de afwas te doen of bijvoorbeeld te douchen. Een snelle oplossing voor uw probleem is in deze gevallen dus gewenst, zodat u snel weer gebruik kunt maken van deze sanitaire voorzieningen in uw woning! Helaas is het in veel gevallen niet mogelijk om een verstopping in uw riool zelf op te lossen, omdat de druk van een tuinslang niet groot genoeg is. Een riool ontstoppen in Leeuwarden is voor ons echter gesneden koek, door onze jarenlange ervaring en juiste gereedschappen! We komen dan ook graag bij u langs om u bij deze vervelende klus te helpen.

Voorkom een verstopping in uw riool

riool ontstoppen LeeuwardenHet ontstoppen van uw riool in Leeuwarden is de laatste oplossing, als de verstopping al te groot geworden is. Beter is het om een verstopping in uw riool te voorkomen, door bijvoorbeeld te letten op het gebruik van toiletpapier, het gebruik van een zeefje in uw gootsteen en bijvoorbeeld het regelmatig schoonmaken van uw putjes in de douche en uw oprit. Zo kan het water zonder weerstand door uw afvoer lopen en wordt restafval niet meegenomen. Door de verschillende stroomsnelheden kan dit restafval zich aan de zijkant van een afvoerbuis hechten, wat het begin is van een vervelende verstopping.

Ook het laten doorspuiten van uw afvoer is aan te raden. Het laten doorspuiten van de riolering kan ervoor zorgen dat verstoppingen worden opgelost. Alhoewel de meeste mensen denken dat zij dit eenvoudig thuis kunnen doen met de tuinslang, raden wij aan om een vakkundige loodgieter te bellen om de riolering door te spuiten. De tuinslang heeft namelijk niet genoeg kracht om verstoppingen op te lossen. We vertellen u hier graag meer over!

Een vakkundige loodgieter voor elke verstopping in huis

De meeste verstoppingen komen voor in de gootsteen, de doucheruimte, het bad en de toilet. Restafval in de afvoer is in de meeste gevallen de boosdoener. Restafval komt u in veel verschillende vormen tegen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Overmatig gebruik van toiletpapier. De proppen toiletpapier blijven in de afvoer steken waarna er een verstopping opstreed.
  • Zeepresten en haren zorgen vaak voor verstoppingen in de badkamer. De combinatie van zeep en haren zorgt ervoor dat deze resten makkelijk aan de wanden van de afvoer blijven plakken. Hoe langer de zeepresten en haren achterblijven, hoe erger de verstopping wordt
  • Etensresten en olie zijn meestal de boosdoener bij een verstopte gootsteen. Etensresten die bij het afspoelen van borden loskomen, blijven in de afvoer hangen en olie hard uit bij lage temperaturen.

Dit en ander restafval kan zorgen voor veel problemen aan uw riolering. Klik hier voor een overzicht van wat u wel en niet door de afvoer kunt spoelen.

In sommige gevallen kan een ontvettend ontstoppingsmiddel kan uitkomst bieden, maar voor een optimaal resultaat kunt u het beste een vakkundige loodgieter in huis halen. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe de Loodgieter Leeuwarden uw rioleringsprobleem kan oplossen.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 bereikbaar
Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak
Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Menu
Call Now Button