Hoe kan ik nieuw sanitair het beste aanleggen?

sanitair aanleggen
Tips

Gaat u binnenkort aan de slag met uw badkamer? Dan doet u dit waarschijnlijk omdat deze inmiddels behoorlijk verouderd is. Mogelijk kiest u ervoor nieuwe tegels te vervangen, maar het zit er ook dik in dat er nieuw sanitair komt. Indien het sanitair op dezelfde plek komt, is er niet veel aan de hand. Het leidingwerk ligt er immers al. Wanneer de badkamer een nieuwe indeling krijgt, wordt het een ander verhaal. Om u een handje te helpen, vertellen we u hier hoe u het beste nieuw sanitair aan kan leggen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Het verbouwen van een badkamer is niet niks. Daarom is het allereerst zaak om te zorgen voor een goede voorbereiding. Begin altijd met het maken van een plattegrond van hoe de badkamer er straks uit moet komen te zien. Bekijk vervolgens hoe het zit met het leidingwerk. Ligt dit al op de goede plek of moet de boel nog verlegd worden? Indien uw leidingen moet verleggen, kunt u het beste een loodgieter inschakelen om u te helpen.

Sluit het sanitair goed aan

Zodra het leidingwerk op de juist plek ligt, kunt u beginnen met het aansluiten van het sanitair. Dit moet uiterst secuur gebeuren. Waarom? Omdat er anders een lekkage kan ontstaan. Zorg er altijd voor dat u de koppelingen juist op de leidingen aansluit. Wanneer u dit niet doet, kan er namelijk water uit de leidingen ontsnappen via de koppelingen. Controleer daarom altijd goed of u het sanitair goed hebt aangesloten alvorens u uw badkamer afwerkt.

Laat het over aan een loodgieter

Voor het verleggen van leidingen doet u er goed aan een loodgieter in te schakelen. Hij kan u echter niet alleen maar helpen bij werkzaamheden aan het leidingwerk. Nee, want een loodgieter kan het sanitair ook aansluiten. Waarom u dit over zou laten aan een professional? Omdat u in dat geval verzekerd bent van een goede aansluiting. U hoeft hierdoor bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een lekkage. Kortom: het is verstandig een loodgieter in te schakelen voor het aanleggen van nieuw sanitair.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button