Wat kan ik doen tegen een stinkende afvoer? (Tips)

Stinkende afvoer
Tips

Last van een stinkende afvoer? Bij veel mensen komt het regelmatig voor dat het afvoer stinkt. Wanneer u last heeft van een stinkende afvoer kan dit verschillende oorzaken hebben. Er zijn namelijk ook verschillende soorten verstoppingen in de afvoer die ervoor zorgen dat u last hebt van een stinkende afvoer. Gelukkig zijn er meerdere manieren hoe u dit kunt oplossen. Het is belangrijk dat u niet te lang wacht, anders kan het steeds erger worden en ook moeilijker om te verhelpen. Als dat gebeurt, bent u veel verder van huis.

Oorzaken van een stinkende afvoer

Wat is de oorzaak van een stinkende afvoer? De meest voorkomende oorzaak van de stank in de badkamer een ophoping van haren en zeepresten. De afvoer in de keuken kan veroorzaakt zijn door etensresten in het afvoerputje. Op een gegeven moment raakt de afvoer helemaal verstopt en gaat het stinken. Schimmels en bacteriën kunnen zich hier makkelijk voortplanten en een lange tijd overleven. De combinatie van de verstopping en de schimmels en bacteriën veroorzaakt een onaangename stank. Een lek in de afvoerleidingen of een kapotte stankafsluiter kan ook de oorzaak zijn.

Mogelijke oplossingen

Als u last hebt van een stinkende afvoer, dan kunt u het zelf op de volgende manier reinigen. Hieronder een paar mogelijke oplossingen:[/vc_column_text][unordered_list style=”circle” animate=”no” font_weight=”light”]

  • Begin met het doucheputje en gootsteen schoonmaken. Verwijder al het vuil uit het doucheputje of gootsteen en boen met een borsteltje de zijkanten goed schoon. Een goede tip van loodgieter Leeuwarden is om een kledinghanger te gebruiken om ook dieper in de afvoer schoon te maken.
  • Reinig de afvoer met een rubberen ontstopper. De trekbewegingen herhaalt u net zo lang totdat de stank verdwijnt.
  • Wanneer de stank nog niet weg is, dan kunt u gebruik maken van een ontstoppingsmiddel. Houd hierbij goed in de gaten dat het geen chemisch middel is. Dit middel is namelijk zeer schadelijk voor het milieu. Het is beter dat u hiervoor in de plaats zelf een ontstoppingsmiddel maakt. Dit kunt u doen door baksoda met azijn te mengen.
  • U kunt uw afvoer ook reinigen en van de stank afkomen door een koffieprutje door de afvoer laten lopen. Koffie heeft een ontvettende werking en haalt tegelijkertijd ook alle vieze geuren weg.
[/unordered_list]

Tips om u een stinkende afvoer te voorkomen?

Belangrijk is om een stinkende afvoer zoveel mogelijk te voorkomen. Hieronder leest u een paar tips hoe u dit op een effectieve wijze kunt voorkomen:

1. Maak regelmatig uw doucheputje of gootsteen schoonStinkende afvoer

Maak iedere dag uw gootsteen even schoon. Dit kunt u het beste doen met wat schuurmiddel of afwasmiddel op een schuursponsje. Of als u nog wat kokend water over hebt, dan kunt u dit water met een klein beetje soda in de afvoer gieten. Wanneer u dit dagelijks doet, houdt u de afvoer vrij van aanslag. Ook voorkomt u zo dat bacteriën zich in de afvoer kunnen nestelen. Zo voorkomt u een vieze geur. Daarnaast voorkomt u hiermee een mogelijke lekkage. Niet alleen scheelt dit u de stank en tijd, maar u bespaart ook weer geld en onnodige kosten voor het inschakelen van een loodgieter.

2. Houd de afvoer vrij van haren, zeepresten, etensresten en oliën

Voorkom ophoping van haren en zeepresten.  Spoel ook geen vetten of oliën door uw doucheputje of gootsteen. Hiermee voorkomt u een verstopping of stinkende afvoer.

3. Gebruik een afvoerzeefje

Een andere goede manier om een stinkende afvoer te voorkomen is door een afvoerzeefje aan te brengen in het doucheputje of de gootsteen. Het zeefje is gemakkelijk om dagelijks schoon te maken en het vuil komt zo niet in de afvoer terecht.

Hulp nodig bij het verhelpen van uw stinkende afvoer?

Hebt u de bovenbeschreven tips gelezen en uitgevoerd? Maar hebt u nog steeds last van een stinkende afvoer? Dan is het tijd om loodgieter Leeuwarden
in te schakelen. Ze komen zo snel mogelijk bij u langs om het probleem dat uw afvoer stinkt te verhelpen. Ze zijn vakkundig, snel en halen hun neus niet op voor welk probleem u ook hebt.

[/vc_column][/vc_row]

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button