Het belang van een goed onderhouden cv-ketel

cv ketel plaatsen en onderhouden
Tips

De cv-ketel in jouw woning in Leeuwarden maakt in de wintermaanden behoorlijk wat overuren. Het apparaat zorgt er dan namelijk voor dat het water in de verwarmingsinstallatie verwarmd wordt. Ook buiten de winter om wordt een cv-ketel veel gebruikt. Dankzij dit apparaat kun je namelijk een warme douche nemen. Dit lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dit is het allerminst. Een ketel kan namelijk ook te maken krijgen met problemen. In dat geval warmt het apparaat geen water meer op. Je kunt hierdoor geen warme douche meer nemen en ook worden jouw radiatoren niet meer warm.

Verklein de kans op problemen


Iedere cv-ketel in Leeuwarden kan te maken krijgen met een storing. Oude apparaten zijn er gevoeliger voor, maar een storing duikt ook geregeld op in een nieuwe ketel. Zo’n storing zorgt ervoor dat er geen water meer verwarmd wordt. Bijzonder vervelend natuurlijk, zeker in de wintermaanden. Een storing is helaas niet geheel uit te sluiten. Je kunt de kans op dit probleem echter wel verkleinen. Hoe? Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan het apparaat. Naderende problemen komen zodoende tijdig aan het licht, waardoor je een storing mogelijk nog kunt voorkomen.

Verleng de levensduur van jouw ketel


Er zijn genoeg inwoners van Leeuwarden die niet of nauwelijks omkijken naar hun ketel. De kans op een storing ligt hierdoor altijd op de loer. Dit brengt echter nog een probleem met zich mee. Zo ligt de levensduur van ketels die niet of nauwelijks onderhouden worden een stuk lager. Laat jij jouw ketel eigenlijk nooit nakijken door een loodgieter? Dan is de kans groot dat het apparaat de gemiddelde levensduur niet haalt. Je moet dus eerder een nieuwe ketel kopen en dat is niet goedkoop. Wil je zo lang mogelijk genieten van een cv-ketel? Laat het apparaat dan controleren door een professionele loodgieter. Hij weet namelijk precies waar hij bij het onderhoud op moet letten. Bovendien grijpt een loodgieter direct in wanneer hij een probleem ziet.

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button