Oud sanitair verwijderen? Dat doet u met dit stappenplan!

Badkamer
Tips

Krijgt u nieuw sanitair in uw badkamer? Dan moet het oude natuurlijk eerst verwijderd worden. Vaak wordt gedacht dat dit een kwestie is van een paar bouten losdraaien. Er komt echter heel wat meer bij kijken. Niet vreemd ook dat dit geregeld verkeerd gaat. Wilt u zelf oud sanitair verwijderen? Maak dan gebruik van dit stappenplan.

1. Sluit de waterleiding af


De meeste mensen beginnen met het verwijderen van oud sanitair zonder dat zij eerst de waterleiding afsluiten. In dat geval spuit er water uit het leidingnetwerk wanneer u het sanitair loskoppelt. Sluit daarom eerst de hoofdleiding af. Deze vindt u meestal net iets boven de grond in uw meterkast. Zorg er altijd voor dat het handvat haaks op de leiding staat.

2. Laat de leidingen leeglopen


Heeft u de waterleiding afgesloten? Vergeet dan niet het reeds aanwezige water in de leidingen eruit te laten lopen. Zet de kraan open en wacht tot er niets meer uitkomt. Doet u dit niet? Dan kan er natuurlijk alsnog waterschade ontstaan.

3. Sanitair loskoppelen en demonteren


Wanneer er geen water meer in de leidingen zit, begint u met oud sanitair verwijderen. Doe dit altijd zorgvuldig door het sanitair in zijn geheel te verwijderen. Gebruik dus geen sloophamer. Koppel oud sanitair los van het leidingwerk. Gebruik hiervoor een waterpomptang of een baco. Gelukt? Verwijder dan de sanitaire voorziening zelf. Dit doet u door de bouten los te draaien.

4. Schakel een loodgieter in


Loopt u tegen problemen aan bij oud sanitair verwijderen? Of lijkt het u gewoon niet verstandig dit zelf te doen? Schakel dan een loodgieter in. Hij kan oud sanitair probleemloos voor u verwijderen. Zo weet u zeker dat er geen schade ontstaat. Het blijft overigens niet bij oud sanitair verwijderen. Een loodgieter kan namelijk ook nieuw sanitair voor u plaatsen. Schakelt u hier een loodgieter voor in? Dan hoeft u niet bang te zijn voor een verkeerde installatie, met bijvoorbeeld een lekkage als gevolg.

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button