Het voorkomen van een verstopte afvoer

Lekkende kraan
Tips

Heeft u al eens te maken gehad met een verstopte afvoer in huis? Verstoppingen hebben verschillende consequenties. Zo zal er rond de afvoer een nare stank komen te hangen, als gevolg van restafval wat in de afvoerleiding achterblijft. Ook zal het steeds lastiger worden om uw sanitair nog te gebruiken. Water stroomt immers minder makkelijk weg, wat het risico op overstromingen met zich meebrengt! Denk aan het overstromen van de gootsteen, de toiletpot of de douchebak. In dit artikel vertelt onze loodgieter uit Leeuwarden u meer over het voorkomen van een verstopping in de afvoer.

Houd restafval buiten de afvoerleidingen in huis

Een verstopping in de afvoer is het gevolg van restafval. Bij restafval kunt u denken aan etensresten, zeepresten, haren en bijvoorbeeld grote proppen toiletpapier. Om de kans op een verstopping te verkleinen, is het daarom raadzaam om dit restafval buiten de afvoer te houden. Pas op met een overmatig gebruik van toiletpapier, zorg dat u nooit meer zeep gebruikt dan nodig is en voorzie het doucheputje van een filter. Ook voor de gootsteen zijn handige zeefjes verkrijgbaar, waarmee u etensresten opvangt.

Tip: plaats ook een bladvanger over uw regenpijpen buiten de deur! Het voorkomt dat grote hoeveelheden bladeren in de afvoer stromen.

Preventieve ontstopping van de afvoer

Het is bijna niet te voorkomen, dat er enig restafval in de afvoerleiding stroomt. Het is daarom verstandig om de afvoerleidingen eens in de zoveel maanden preventief te ontstoppen. Dit kunt u zelf doen, maar ook laten doen door onze loodgieters in Leeuwarden. Zelf een afvoerleiding ontstoppen doet u met soda, een trekveer of een traditionele ontstopper. U kunt ook voor het gebruik van ontstoppingsmiddelen uit de supermarkt kiezen. Deze middelen zijn echter bijzonder schadelijk voor het milieu. Daarbij kunnen ze voor irritaties aan de huid zorgen, wanneer u met deze middelen in aanraking komt.

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button