Hoe kan ik een wasmachine kraan vervangen?

Wasmachine kraan vervangen
Tips

Wanneer u een nieuwe wasmachine heeft gekocht, sluit u deze aan op de wasmachine kraan in uw bijkeuken, op de overloop of op zolder. Door de jaren heen kan deze kraan beginnen te lekken. Een wasmachine kraan vervangen is in zo’n geval noodzakelijk om een nare vochtschade aan uw woning te kunnen voorkomen. Hoe werkt het vervangen van deze kraan? Is dit een klus die u relatief eenvoudig zelf uit kunt voeren, of heeft u hier de hulp van een loodgieter voor nodig? In dit artikel proberen we u antwoord te geven op dergelijke vragen.

Zelf een wasmachine kraan vervangen of dit laten doen

Een eerste vraag die u zichzelf kunt stellen is: vervang ik de wasmachine kraan zelf, of laat ik dit door een loodgieter doen? Het is relatief eenvoudig om een wasmachine kraan te vervangen. In het bijzonder wanneer u onderstaande benodigdheden al in huis heeft en over enige ervaring beschikt in het aansluiten van leidingen en kranen. Mocht u hier helemaal geen ervaring mee hebben, dan loont het om een loodgieter in te schakelen.

Stappenplan: wasmachine kraan vervangen

Voordat u aan de slag gaat met een wasmachine kraan vervangen, is het belangrijk om hier de juiste hulpmiddelen voor in huis te halen. Hetgeen u bij de montage van een nieuwe kraan in ieder geval nodig heeft:

  • Een nieuwe wasmachine kraan (meest voorkomend model: ½ x ¾)
  • Een kleine hoeveelheid wasbenzine
  • Een combinatietang
  • Een rolletje stevige tape (bijvoorbeeld: teflontape)

Aan de slag met een wasmachine kraan vervangen

Stap 1:
Sluit de hoofdkraan af en laat de wasmachine kraan nog enige tijd geopend, zodat het water uit de leidingen loopt.

Stap 2:
Haal de toevoerslang die van de wasmachine kraan naar de wasmachine loopt los. U kunt hier de combinatietang voor gebruiken.

Stap 3:
Draai de bestaande wasmachine kraan los, door deze linksom te draaien. Haal de bestaande tape rond de kraan los en ontvet de schroefdraad van de kraan met een klein beetje wasbenzine.

Stap 4:
Nadat u de schroefdraad ontvet heeft, kunt u deze voorzien van een nieuwe laag teflontape.

Stap 5:
Draai de nieuwe wasmachine kraan op de aansluiting, waarbij het belangrijk is om te controleren of deze stevig vastzit. U wilt voorkomen dat de kraan opnieuw gaat lekken.

Stap 6:
Schakel de hoofdkraan weer in en controleer of de wasmachine kraan naar behoren werkt.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”][icon_list_item icon=”fa-exclamation” icon_type=”circle” title=”Vergeet na de montage van de nieuwe wasmachine kraan niet om de toevoerslang aan te sluiten. “]

Hulp bij een wasmachine kraan vervangen

Blijkt een wasmachine kraan vervangen toch lastiger te zijn dan u op voorhand verwachtte? In dat geval staat onze loodgieter in Leeuwarden voor u klaar, om u te helpen bij het vernieuwen van de kraan. Neem contact met ons op, zodat we een afspraak in kunnen plannen.

[/vc_column][/vc_row]

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button