Wat is een koolmonoxidemelder?

Tips

Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Wanneer u korte tijd wordt blootgesteld aan dit gas, kunt u misselijk worden, hoofdpijn krijgen en een oververmoeid gevoel hebben. Als u lange tijd in aanraking komt met koolmoxide, kunt u er zelfs aan overlijden. Door een koolmonoxidemelder te installeren, wordt u op tijd gewaarschuwd wanneer er koolmonoxide in de betreffende ruimte aanwezig is.

Alarm

Koolmonoxide is niet waar te nemen door mensen. Een koolmonoxidemelder kan echter wel een verhoogde concentratie van koolmonoxide waarnemen. Dit is een apparaat dat alarm geeft wanneer de hoeveelheid koolmonoxide in de lucht te groot wordt. Op deze manier wordt u gewaarschuwd en kunt u tijdig de betreffende ruimte verlaten.

De werking van een koolmonoxidemelder

koolmonoxidemeldersDe CO-melder gaat af wanneer de sensor koolmonoxide detecteert. De sensor van een koolmonoxidemelder bestaat uit een gel waar onder andere zwavelzuur inzit. Als de sensor wordt blootgesteld aan een verhoogde concentratie koolmonoxide, ontstaat een chemische reactie. Door deze reactie gaat uiteindelijk het alarm af om u te waarschuwen.

Koolmoxidemelder plaatsen

Een koolmonoxidemelder is makkelijk te plaatsen. De meeste melders zijn door middel van schroeven of een magneetstrip aan het plafond of aan de muur te bevestigen. Hierdoor neemt het niet veel tijd in beslag om een CO-meter te installeren. Mocht u er zelf niet uitkomen en hulp zoeken bij het plaatsen van uw koolmonoxidemelder, dan kunt u contact zoeken met een loodgieter bij u in de buurt. Hij kan u ongetwijfeld helpen bij het plaatsen van de melder. Let op: niet alle melders die in Nederland worden verkocht voldoen aan de veiligheidseisen!

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button