Wanneer is een loodgieter erkend?

Tips

Mocht u op internet op zijn gegaan naar een geschikte loodgieter in de buurt van Leeuwarden, dan bent u wellicht geschrokken van het grote aantal loodgieters. In de afgelopen jaren is het aantal loodgieters sterk toegenomen. Dit valt onder meer te verklaren door de ontslagen ten tijde van de financiële recessie in Nederland. Doordat ontzettend veel Nederlanders hun baan in die tijd verloren zijn, nam het aantal zelfstandigen toe. Vakmensen die voorheen voor een groot bedrijf werkten gingen na hun ontslag verder met een eigen onderneming. Hoewel het grote aantal loodgietersbedrijven een voordeel kan zijn doordat u sneller geholpen wordt, zit er ook een keerzijde aan deze ontwikkeling.

Niet alleen het aantal ervaren loodgieters nam namelijk sterk toe, ook het aantal malafide loodgieters groeide rap. Er zijn veel loodgieters die voorheen helemaal niet als loodgieter werkten en nu hun eigen bedrijf zijn opgestart. Zonder enige kennis en ervaring beginnen zij met het uitvoeren van loodgietersklussen om wat geld binnen te halen. Niet alleen leveren deze loodgieters vaak slecht werk af, ook rekenen zij een veel te hoge prijs voor relatief simpele loodgietersklussen als het leggen van leidingen of doorspuiten van een afvoer. Vaak is dit het gevolg van het feit dat zij de investering in hun gereedschap snel terugverdiend willen hebben. In dit artikel beschrijven we hoe u een ervaren en erkende loodgieter kunt vinden. Direct een erkende loodgieter uit Leeuwarden inschakelen? U vindt deze loodgieter bij ons!

Een loodgieter met diploma’s en certificaten

Om er zeker van te zijn dat een loodgieter goed werk aflevert, is het raadzaam om naar de diploma’s en certificaten van een loodgieter of loodgietersbedrijf te vragen. In veel gevallen zullen dergelijke gegevens ook op de website van een loodgietersbedrijf vermeld worden. Het is in Nederland niet verplicht om een opleiding af te ronden, voordat u als loodgieter aan de slag kunt gaan. Er zijn dus veel loodgieters die geen of nauwelijks affiniteit met het vak hebben als zij aan de slag gaan met het uitvoeren van loodgietersklussen. Hoewel niet alle loodgieters zonder diploma slecht werk hoeven af te leveren, is het raadzaam om voor een loodgieter met een diploma te kiezen.

Naast het diploma die een loodgieter gehaald kan hebben, kan een loodgieter ook verschillende certificaten behalen. Er zijn geregeld cursussen voor loodgieters, waarbij zij meer kennis op kunnen doen over verschillende werkzaamheden in het vak. Denk bijvoorbeeld aan het werken met bepaalde gereedschappen of materialen. Het is erg belangrijk om op een veilige manier te werk te gaan. Enerzijds om een optimaal eindresultaat te kunnen garanderen. Anderzijds om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren tijdens het uitvoeren van de loodgietersklussen binnen en buiten woningen.

Ervaringen van mensen uit uw omgeving

Ook is het raadzaam om naar de ervaringen van mensen uit uw omgeving te vragen als u op zoek bent naar een erkende loodgieter. Welke loodgieter leverde goed werk af en was duidelijk ervaren of getraind in het vak? Welke loodgieter leverde minder goed werk of was bijvoorbeeld veel duurder dan de gemiddelde loodgieter? Enzovoorts. Er is niets betrouwbaarder dan de ervaringen van mensen uit uw omgeving. Denk aan buren, kennissen of familieleden uit Leeuwarden. Mocht u pas net in Leeuwarden zijn komen wonen, dan kunt u ook op internet zoeken naar recensies over bepaalde loodgieters uit de buurt. Er zijn verschillende websites waarop consumenten een recensie over loodgieters achter kunnen laten.

Informeer altijd vooraf naar de prijs die een loodgieter voor het uitvoeren van bepaalde loodgietersklussen in rekening brengt. Vergelijk deze prijs met de gemiddelde prijs voor het uitvoeren van bepaalde loodgietersklussen. Wanneer de prijs heel anders is dan de gemiddelde prijs, dan zal het niet om een erkende loodgieter gaan.

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button