Hoe vaak moet een cv-ketel bijgevuld worden?

cv-ketel leeuwarden
Tips

Het bijvullen van de cv-ketel kan noodzakelijk zijn om de druk in de cv-ketel op te voeren. Bij een wat oudere cv-ketel zal het zeker eens of tweemaal per jaar noodzakelijk zijn, om deze bij te vullen. Een nieuwere cv-ketel hoeft minder vaak te worden bijgevuld. Mocht u de cv-ketel plotseling veel vaker moeten bijvullen, dan kan er sprake zijn van een lekkage in de cv-ketel. De druk is bij een cv-ketel lekkage dermate groot geworden, dat het water uit de cv-installatie lekt. Deze lekkage zal er uiteindelijk toe leiden, dat de druk sterk afneemt en de cv-ketel moet worden bijgevuld.

Loodgieters raden aan om de druk van de cv-ketel in ieder geval tussen de 2.0 en 2.5 bar te houden. Zo bent u verzekerd van een goede werking van de cv-ketel. Op het moment dat de waterdruk onder de 2.0 bar komt, dient u deze bij te vullen.

Hulp bij het bijvullen van de cv-ketel

In de handleiding van uw cv-ketel vindt u doorgaans een uitgebreide instructie voor het bijvullen van de cv-ketel. Ook kunt u op de website van de producent van uw cv-ketel kijken voor meer informatie. Er zijn verschillende producenten die handige instructievideo’s hebben gemaakt voor het bijvullen van een cv-ketel. Mocht u het bijvullen van de cv-ketel liever aan een specialist overlaten, dan kunt u onze loodgieters inschakelen. Onze loodgieters kunnen naast het bijvullen van de cv-ketel ook onderhoud voor u uitvoeren.

Radiatoren ontluchten na bijvullen cv-ketel

Een cv-ketel bijvullen betekent dat er zuurstof in het cv-systeem komt. Dit zuurstof zit in het water en veroorzaakt luchtbellen als het water verwarmd wordt. De luchtbellen kunnen voor een raar geluid rond uw cv-ketel zorgen. Daarbij wordt het rendement van de cv-ketel verlaagd door de luchtbellen. U kunt de luchtbellen uit het water wegnemen, door de radiatoren te ontluchten.

[vc_empty_space height=”64px”][button size=”large” target=”_self” hover_type=”default” text=”058-7820449″ icon_color=”#000000″ link=”tel:058-7820449″]

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button