Hoe gaat een loodgieter nou precies te werk?

Tips

De werkzaamheden van een loodgieter zijn zeer divers, wat het niet altijd even makkelijk maakt om aan te duiden wat een loodgieter precies doet. Om een beter beeld te geven van de klussen waarvoor u loodgieter Leeuwarden in zou kunnen schakelen, geven we u in dit artikel een overzicht. Doorgaans worden de klussen van een loodgieter onderverdeeld over drie verschillende categorieën, te weten: installaties, reparaties en onderhoud. In iedere woning moeten dergelijke klussen worden uitgevoerd, om vervelende lekkages, verstoppingen en storingen tegen te kunnen gaan. Het verschilt per woning en per type loodgieterselement hoe vaak u de hulp van een loodgieter nodig heeft.

In de afgelopen jaren is het steeds aantrekkelijker geworden om een deel van deze loodgietersklussen zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van leidingen, het ontstoppen van een toiletafvoer, enzovoorts. Op internet is immers steeds meer informatie verschenen over het uitvoeren van dergelijke klussen. Toch blijft het raadzaam om op de hulp van een loodgieter te rekenen, waarmee de kans op complicaties minimaal zijn. Bij het leggen van leidingen kan er bijvoorbeeld speling tussen twee leidingsstukken ontstaan als u niet over het juiste gereedschap beschikt. Het water in de leidingen kan vervolgens via de speling uit de leidingen sijpelen en vervolgens voor een nare waterschade aan uw woning zorgen. U voorkomt dergelijke situaties door tijdig hulp van een loodgieter in te schakelen.

Installatiewerkzaamheden loodgieter Leeuwarden

De werkzaamheden van een loodgieter beginnen doorgaans bij de installatie van loodgieterselementen. Dit kan bij een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning, maar bijvoorbeeld ook als bestaande loodgieterselementen in uw woning vervangen moeten worden. In het geval van installatiewerkzaamheden zal een loodgieter u eerst van passend advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden op het gebied van cv-ketels! Veel particulieren vinden het erg lastig om hierbij de juiste keuze te maken. Voordat wij de nieuwe cv-ketel voor u installeren kunnen we de mogelijkheden voor u op een rijtje zetten.

Ook kunnen we u bij een verbouwing van bijvoorbeeld de badkamer adviseren over de haalbaarheid van uw verbouwplannen. Het komt geregeld voor dat mensen aan een verbouwing beginnen, die tussentijds moet worden aangepast. Dit is zonde! Daarbij kunt u zo’n situatie eenvoudig voor zijn. Win advies in bij een loodgieter om deze problemen niet te ondervinden. Bij de installatiewerkzaamheden zetten wij onze kennis en vakkundigheid in om de kans op complicaties in uw woning zo klein mogelijk te maken.

Onderhouds- en reparatieklussen in huis

Nadat we de loodgieterselementen in uw woning geïnstalleerd hebben is het zaak om deze op regelmatige basis te onderhouden. Voor onderhoud kunt u eveneens op onze hulp rekenen. Wij beschikken over handige hulpmiddelen en voldoende ervaring om het onderhoud van uw loodgieterselementen op ons te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de cv-ketel op slijtage aan onderdelen, het controleren van leidingen op lekkages en het preventief doorspuiten van de afvoer om verstoppingen tegen te gaan.

Lekdetectie leeuwardenMocht het onderhouden van uw loodgieterselementen in huis al te laat zijn, dan zal de loodgieter dit voor u repareren. In het geval van een lekkage zal eerst een lekdetectie worden uitgevoerd, om hak- en breekwerk overbodig te maken. Zo vinden we de bron van een lekkage zonder dat u na het oplossen van de lekkage in het puin blijft zitten. Over het algemeen zijn problemen met loodgieterselementen relatief snel door onze loodgieters op te lossen. Hierdoor kan een ernstige waterschade voorkomen worden. In het geval van nood is het sterk aan te raden om onze spoedloodgieter in te schakelen.

Waarom kiest u voor ons?

Loodgieterswerkzaamheden
Altijd servicegericht
Jarenlang ervaring in het vak

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button